springe direkt zum inhalt


Tehnica de reglare ratiotherm

Regulator central Regulator universal Regulator zonal Aplicaţie practică

Pentru o tehnologie perfectă a instalaţiei reprezintă premisă funcţionarea absolut armonioasă între hidraulică şi reglare / comandă!

Numai componentele sau sistemele adaptate şi conectate inteligent între ele ale tehnologiei hidraulice, de reglare şi de comandă de calitate garantează o funcţionare îndelungată, sigură şi un mod de lucru cu economie de energie la confort maxim.

Această unitate complexă este ceea ce noi numim „logica de reglare ratiotherm“.

Pentru realizarea logicii de reglare radiotherm vă stă la dispoziţie o paletă întreagă de tehnici de reglare pentru întreaga tehnologie radiotherm, atât pentru exploatarea optimă a instalaţiilor complete radiotherm, cât şi a componentelor / ansamblurilor individuale ratiotherm, ca de ex. pentru SOK, TWK sau MK.

În funcţie de sistemul de reglare, logica de reglare ratiotherm cuprinde şi comanda generatorului de căldură şi a consumatorului de căldură al unui sistem de instalaţie complet.

Regulatorul central ratiotherm oferă o soluţie optimă, foarte eficientă "rUVR" + „rZR“, care garantează cel mai bun mod de lucru pentru toate instalaţiile de încălzire şi de încălzire a apei potabile.

Mai ales în cadrul instalaţiilor foarte complexe, acest sistem de reglare preia controlul, în mod ideal, al unei funcţionări optime între generatorul / generatoarele de căldură, consumatorul / consumatorii de căldură, rezervorul / rezervoarele din straturi şi toate ansamblurile adaptate de încărcare, descărcare şi distribuţie.

Numai aceasta permite o valorificare foarte eficientă a energiei, atât la generarea, cât şi la distribuţia căldurii.

O „interfaţă“ centrală a logicii de reglare ratiotherm o reprezintă mănunchiul cu 5 ţevi submersibile montate vertical în OSKAR-10/… sau OSKAR-06/….

Prin aceste ţevi submersibile se pot poziţiona mai mulţi senzori fără trepte şi la înălţimea dorită / solicitată şi, la necesitate, se pot reajusta.

Aceasta permite o adaptare / un acord optim al tuturor sistemelor importante ale instalaţiei cu luarea în consideraţie a dorinţelor utilizatorului / administratorului şi cu menţinerea unui nivel maxim de confort, la o economie de energie / reducere maximă a cheltuielilor.