springe direkt zum inhalt


Rezervor din straturi 100.000 litri Set de straturi 40 m³/h

Furnizarea locală cu agent termic solar a zonei rezidenţiale Hirtenwiesen II antreprenor: Compania de utilităţi publice Crailsheim

Compania de utilităţi publice Crailsheim a proiectat construirea unui rezervor tampon vertical cu o capacitate de 100 m³ de apă. Proiectul este susţinut în cadrul proiectului de dezvoltare federală „Solarthermie 2000 Plus“.

Rezervorul are un diametru interior de 3.200 mm, o înălţime totală de 12.000 mm şi este produs ca prototip din elemente finite de beton precomprimat.

Acesta serveşte ca „rezervor principal“ pentru o instalaţie termică solară mare şi o reţea de termoficare de cartier. În a doua etapă a construcţiei este planificată extinderea cu un rezervor de apă sezonal. Pentru eficientizarea contribuţiei căldurii solare au fost construite inserţii termohidraulice în straturi pentru o viteză a debitului de 40 m³/h. (diam. 800 mm, înălţime 12.000 mm).

Rezervorul a fost capitonat în interior integral cu oţel inoxidabil şi echipat cu instrumente de măsurare ale universităţii din Stuttgart (ITW).

ITW este însărcinat ca partener de proiect cu măsurarea parametrilor instalaţiei.