Die wichtigsten Begriffe auf dieser Website


springe direkt zum inhalt


De ce ratiotherm îmbunătăţeşte performanţele oricărei încălziri?

1. Anexă

Din fericire, datorită tehnologiilor de construcţie moderne scade permanent necesarul de căldură în construcţiile de locuinţe (construcţii vechi renovate 6-12 kW, construcţii noi 5-3 kW sau mai puţin).

Aceasta are drept urmare faptul că sistemele termice clasice (arderile cu ulei / gaz / lemn / şi biomasă) produc în majoritatea zilelor din an mai multă căldură decât este efectiv necesară în circuitele de încălzire.

Acest exces de energie se pierde fără a fi utilizat eficient.

2. Anexă

Utilizarea surselor de energie regenerative alternative, cum ar fi energia solară este în permanentă creştere.
În acest caz există următoarele probleme importante:
puterea solară variază foarte mult (temperaturi foarte diferite în funcţie de nori şi de intensitatea soarelui); discrepanţa dintre oferta momentană de energie şi necesarul de energie este foarte mare (la temperaturi exterioare ridicate nu există necesar pentru încălzire)

Soluţia noastră la problemă se numeşte

Vremuri bune - vremuri rele

OSKAR stochează energie pentru perioade luuuuungi

 

şi asigură apă caldă menajeră proaspătă.

 

Indiferent de provenienţa căldurii

şi indiferent de nivelul de temperatură, OSKAR o stochează similar unei baterii.
În acelaşi timp, fiecare tip de energie este ordonată pe straturi în funcţie de zona de temperatura potrivită .
Purtătorul de energie este apa de încălzire existentă care prezintă un volum mult mai mare datorită OSKAR.

Principiul: apă caldă de 40 de grade din colectorii solari "într-o zi înnorată" este stocată în zona de 40 de grade ,

fără a se amesteca cu stratul încins de 70 de grade stocat într-o zi cu soare.

Acest principiu este valabil în cadrul companiei OSKAR nu numai pentru instalaţiile solare, ci şi pentru sobele pe lemn / ceramice, cazane pe peleţi, pompe de căldură, centrale termice de bloc, cazan de încălzire pe ulei / gaz etc.

OSKAR facilitează fiecărui generator de căldură atingerea stării sale de funcţionare ideale, deoarece OSKAR stochează aceste energii aproape fără pierderi în straturile de temperatură corespunzătoare până când pot fi utilizate eficient.

Indiferent dacă este o construcţie veche sau nouă,

cazan cu lemne, ulei, gaz sau în condensaţie, pompă de căldură sau centrală termică de bloc, OSKAR optimizează orice instalaţie de încălzire centrală, iar sistemul şi marca instalaţiei dumneavoastră au un rol secundar.

Rămâne chiar şi reglarea existentă.

OSKAR combină admisia şi evacuarea căldurii fiecăror elemente constructive datorită sistemului său de stratificare într-un întreg eficient.

Racordarea şi posibilităţile de combinare sunt simple şi se utilizează numai piese de marcă uzuale.

Arzătoarele generatoarelor de căldură cunosc (cu preponderenţă) numai două stări de funcţionare:

Funcţionare la maxim sau repaus.

Dacă nu se utilizează întreaga putere, adică 250 de zile pe an, atunci arzătorul începe să realizeze cadenţe, adică porneşte şi se opreşte din nou la scurt timp.

Pe an sunt aproximativ 30.000 de procese de pornire şi de oprire. În ambele stări de funcţionare, la pornire şi la oprire, arzătoarele consumă energie ineficient şi funcţionează foarte poluant, în comparaţie cu pornirea la rece a unui autovehicul.

OSKAR reduce cadenţa arzătorului cu aproape 70 % şi astfel generarea noxelor cu cca. 50 %.

OSKAR face chiar şi soarele rentabil

OSKAR ameliorează randamentul sistemelor solare clasice cu 100 %.

Principiul: OSKAR utilizează energia zilelor însorite şi o stochează în stratul "fierbinte", astfel încât să existe în orice moment energie pentru încălzirea apei calde menajere.

Dar şi în zilele mai puţine însorite, OSKAR transformă fiecare rază solară în energie utilizabilă stocată în stratul de temperatură corespunzător.

În comparaţie cu alte rezervoare solare, OSKAR utilizează căldura solară nu doar pentru încălzirea apei potabile, ci şi pentru încălzirea termică în perioada de trecere şi pentru creşterea temperaturii pe retur din circuitele de încălzire pe timpul iernii.

OSKAR generează energie de arzător costisitoare prin căldura solară şi dublează astfel randamentul instalaţiilor solare.

Utilizarea şi stocarea oricărei alimentări cu energie până la utilizarea acesteia - reprezintă modalitatea tehnologiei ratiotherm de rentabilizare a instalaţiilor solare.