springe direkt zum inhalt


De ce este se stochează căldura în apă?

Foarte simplu:
se reproduce modelul din natură

Tehnica rezervorului în straturi ratiotherm se bazează pe trei particularităţi fizice simple

  1. Apa este un rezervor de energie desăvârşit - aproape nicio altă substanţă nu poate stoca atâta căldură per kilogram
  2. Apa are, în funcţie de temperatură, o greutate diferită - apa caldă urcă spre suprafaţă, apa rece coboară spre bază lucru care permite stratificarea după principiul gravitaţiei
  3. Apa este un conductor slab de căldură - straturile diferite de temperatură se păstrează mult timp

Tehnologia în straturi ratiotherm foloseşte aceste legi naturale pentru stocarea apei calde în oricât de multe straturi. Această stratificare se realizează la tehnologia în straturi ratiotherm fără energie din afară şi fără susţinerea pieselor de uzură electronice sau mecanice.

Deosebit de eficient:
setul de straturi termohidraulic de la ratiotherm
Problema principală a rezervoarelor din straturi este stabilitatea stratificării acestora la încărcarea şi descărcarea rezervorului. Setul de straturi termohidraulic patentat de la ratiotherm asigură o stratificare stabilă durabilă, iar astfel eficienţa maximă a rezervorului. Alimentarea şi evacuarea apei din rezervor se realizează printr-un set de straturi intern, care poate fi denumit şi „lift de temperatură“. Apa se sortează singură conform principiului gravitaţiei pentru a se stratifica apoi aproape fără curenţi în zona de temperatură corespunzătoare a rezervorului din straturi. Suplimentar, alimentarea şi evacuarea se realizează presortat în funcţie de nivelul de temperatură în apropierea stratului de temperatură adecvat. Aceasta reduce eventualele pierderi de căldură în setul de straturi şi în sistemul de racordare, şi optimizează decisiv consumul de căldură.