springe direkt zum inhalt


De ce atinge cel mai mare grad de eficienţă?

Exact conform planului: încărcarea şi descărcarea optimă

Încărcare; Descărcare;

Operaţiunea de încărcare şi descărcare este elementară pentru utilizarea eficientă şi economică a rezervorului din straturi:

Numai prin stocarea şi evacuarea "corectă" a energiei termice este posibilă utilizarea maximă a capacităţii rezervorului (în funcţie de volumul rezervorului) - şi se pot lua în consideraţie nivelurile de temperatură optime diferite ale generatoarelor şi consumatorilor.

Exemplu: din returul caloriferelor, OSKAR realizează o nouă stocare pentru o reutilizare în caz de necesitate.

 

Aici se accesează animaţia

 

 

 

Stocare inteligentă

Indiferent din ce sursă provine căldura şi ce nivel de temperatură atinge, OSKAR o stochează similar cu o baterie - ca un "acumulator de căldură".

În acelaşi timp, fiecare tip de energie este ordonată pe straturi în funcţie de temperatura acesteia pe zone de temperatură adecvate.

Principiul:

apă caldă de 40 de grade din colectorii solari "într-o zi înnorată" este stocată în zona de 40 de grade,

fără a se amesteca cu stratul încins de 70 de grade stocat într-o zi cu soare şi să-l răcească, adică să nu se risipească energie valoroasă cu temperatură ridicată.

Acest principiu este valabil în cadrul companiei OSKAR nu numai pentru instalaţiile solare, ci şi pentru toate generatoarele de căldură, cum ar fi sobele pe lemn / ceramice, pompe de căldură, cazane de încălzire etc. OSKAR facilitează fiecărui generator de căldură atingerea stării sale de funcţionare ideale, deoarece OSKAR stochează aceste energii aproape fără pierderi în straturile de temperatură corespunzătoare, până când pot fi utilizate eficient.

Purtătorul de energie este apa de încălzire existentă a respectivului sistem termic care prezintă un volum mult mai mare datorită OSKAR.

Distribuire logică

În momentul în care este necesară energia pentru încălzire sau pentru încălzirea apei menajere OSKAR furnizează - din zona de temperatură corespunzătoare- exact căldura care necesară pentru aceasta. Nici mai multă nici mai puţină, nici mai caldă nici mai rece. Exces din instalaţie, de exemplu din returul caloriferelor, OSKAR realizează o nouă stocare pentru reutilizare în caz de necesitate.