springe direkt zum inhalt


Staţie compactă solară (SOK)

Staţiile solare compacte se compun din două circuite hidraulice separate de un schimbător de căldură din oţel inoxidabil de calitate.

Aşa-numita parte primară (schimbătoare de căldură cu colectori pe circuit) este umplută cu un lichid antigel pentru a evita îngheţul pe durata iernii.

Căldura generată în colectori este transportată prin pompa primară a SOK, printr-un sistem de conducte bine izolat, către schimbătorul de căldură.

Abia după încălzirea suficientă a schimbătorului de căldură, pompa secundară a SOK transportă căldura în apa de încălzire a rezervorului din straturi.

Apoi, se poate realiza o încălzire a apei de încălzire în rezervorul din straturi cu până la 95°C.

Sistemul separator al SOK evită un schimb de temperatură negativ de la rezervor la colectori (răcirea involuntară a rezervorului) - aşa cum este posibil la numeroase sisteme de rezervor cu schimbătoare de căldură interne.

Cu ajutorul ventilelor de reglare a debitului montate în SOK se reglează o viteză a debitului optimă pentru sistemul solar, pentru a atinge un randament cât mai mare în câmpul de colectori şi în schimbătorul de căldură.