springe direkt zum inhalt


ratiotherm - grupe constructive

Rezervoarele cu stratificare - ratiotherm, sunt rezervoare termice excelente- ca un fel de „acumulatoare termice”- care reuşesc să  administreze şi să  folosească în mod optim energia termică înmagazinata în straturi.

Funcţionarea eficientă a sistemului cu stratificare  ratiotherm  nu necesita energie externă şi nici dispozitive de reglare a căror  întreţinere sau posibilitate de defectare ar destabiliza sistemul, sau alte piese de uzură deoarece procesul de funcţionare al acestui sistem cu stocare a energiei termice prin stratificare se bazează numai pe principiile de baza ale fizicii şi pe proprietăţile apei.

Adică, pentru o funcţionare optimă a acestor "acumulatori termici", unici, de la ratiotherm, de o importanţă decisivă sunt dispozitivele de încărcare şi descărcare . Acestea trebuie să fie adecvate şi adaptate sistemului!

Aceste dispozitive de încărcare şi descărcare – „staţii compacte“şi „grupe constructive“ – sunt o premisă esenţială pentru a avea straturi termice de curenţi de căldură, bine „organizate“,  cu cantităţi şi temperaturi diferite , permiţând  în primul rând o  completă utilizarea capacităţii rezervorului.